Archive for the ‘Γέννες’ Category

Αναγγελία Γέννας – Διαθέσιμα κουτάβια

Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2013@ 7:59 ΜΜ
posted by Bounas Progress

 

Διατίθενται κουτάβια (4)  από γονείς:  Ch. Gr. IBER – T.r.n  και  LIDA

Δύο Epagneul Breton με πολλές διακρίσεις τόσο σε μορφολογία όσο και σε αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων.

ΗΜΕΡ.ΓΕΝΝΑΣ 24-06-13

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κουτάβια από CH.GR IBER

Τρίτη, Δεκέμβριος 6, 2011@ 11:00 ΠΜ
posted by Bounas Progress

CH.GR Iber

Εικόνα 1 από 1

CH.GR Iber

 

Διατίθενται κουτάβια από Ch. Gr. IBER   και  Tracy Bounas Progress,  γεννημένα στις 
14- 11 – 2011
3  Θηλυκά και  2  αρσενικά 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 
 
 

Το Ζευγάρωμα Της Θηλυκιάς

Τρίτη, Αύγουστος 24, 2010@ 8:18 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Πρωτ΄ από όλα πρέπει να δούμε το υλικό που έχουμε στα χέρια μας. Οφείλουμε με το χέρι στην καρδιά να κάνουμε μια σωστή και ψύχραιμη στάθμιση των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων του ζώου που έχουμε στην κατοχή μας και θεωρούμε ότι είναι καλό. Μακριά από εγωισμούς και ματαιοδοξίες πρέπει να αναρωτηθούμε αν πράγματι η σκύλα μας είναι τόσο καλή όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Πολλές φορές μερικοί κυνηγοί μοιάζουν με ορισμένους γονείς οι οποίοι θεωρούν ότι τα παιδιά τους – είναι ιδιαίτερα ξεχωριστά, χωρίς βέβαια αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η αναπαραγωγή όμως της σκύλας, δεν πρέπει να γίνεται για την συναισθηματική ικανοποίηση του ιδιοκτήτη, αλλά για την προώθηση της κυνοφιλίας και τη βελτίωση της φυλής. Με βάση αυτήν την αρχή, αναπαραγωγή σημαίνει σχεδιασμός με βάση κάποια δεδομένα και όχι πείραμα προς τέρψη των ανθρώπων. Σχεδιασμός με την σειρά του σημαίνει ότι ξέρω τι έχω, ξέρω που θέλω να φτάσω, άρα ξέρω και τι ψάχνω. Το γεγονός ότι η σκύλα μου είναι πράγματι ένα αξιολάτρευτο πλάσμα και ότι μου κάνει τα κέφια στο βουνό, δεν σημαίνει ότι αξίζει πραγματικά να την βάλω στην αναπαραγωγή.  Όσοι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι έχουν μια καλή σκύλα στα χέρια τους, ονειρεύονται ότι κάποια στιγμή θα πάρουν από το ζώο αυτό ανάλογα καλούς απογόνους.  Επειδή η κυνηγετική περίοδος είναι ακατάλληλη για αναπαραγωγή, όλες οι επιβάσεις προγραμματίζονται για την Άνοιξη και την αρχή του Καλοκαιριού.  Είναι λοιπόν επίκαιρο και χρήσιμο να εξετάσουμε το θέμα του ζευγαρώματος πιο εξονυχιστικά.  Είναι το ζώο μου καθαρόαιμο;  Aν όχι, τότε δεν έχει κανένα νόημα να σκέφτομαι την βιολογική του συνέχεια, όσο καλό και αν είναι στο βουνό.  Αν πάλι η σκύλα μου ανήκει σε κάποια φυλή, τότε θα πρέπει να δω πόσο κοντά βρίσκεται στα μορφολογικά και στα εργασιακά πρότυπα της φυλής.  Όσο πιο πολύ τα πλησιάζει, τόσο περισσότερο αξίζει να την βάλω να ζευγαρώσει.  Και πάλι όμως, θα πρέπει να εξετάσω την γραμμή αίματος.  Δεν είναι π.χ.  όλα τα καλά Epagneul breton ή όλα τα καλά Pointer ίδια.  Μα καλά θα ρωτήσει κάποιος αγανακτισμένος αναγνώστης:  Για να διασταυρώσω την σκύλα μου, θα πρέπει να έχω μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Γενετική;  Ασφαλώς και όχι.  Αλλά αν θέλουμε η φυλή που αγαπάμε να έχει μέλλον και να βγαίνουν περισσότερα καλύτερα σκυλιά, τότε η αναπαραγωγή θέλει ψάξιμο.  Ο κυνηγός οφείλει να είναι μεταξύ άλλων και υπεύθυνος κυνόφιλος.  Αν πάλι η σκύλα μας δεν πληροί τα προς αναπαραγωγή κριτήρια, δεν χάθηκε ο κόσμος.  Μπορούμε να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε τις εξορμήσεις μας με το ζώο μας και αν επιμένουμε να έχουμε κυνοφιλικές φιλοδοξίες, ας στραφούμε στην αγορά ενός αξιόλογου κουταβιού.  Ο κάθε ένας από εμάς έχει ένα μερίδιο ευθύνης στην εξέλιξη  των κυνηγετικών σκύλων και τελικά η κυνοφιλική ανάπτυξη είναι συλλογική προσπάθεια.  Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η αναπαραγωγή είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζει ο κάθε ιδιοκτήτης με περίσκεψη, ευθύνη και έμπνευση.

Κουτάβια Tamik De Calestray – Indya Bounas Progress

Δευτέρα, Μάιος 24, 2010@ 1:21 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Μερικές νέες φωτογραφίες για την εξέλιξη των κουταβιών απο το ζευγάρωμα που είχε γίνει με Tamik De Calestray  και  Indya Bounas Progress. Τα κουτάβια είναι 41 ημερών  και θα κάνουν τα πρώτα εμβόλια.(43 – 45 ημερών).

 

Εξέλιξη των κουταβιών

Κυριακή, Μάιος 2, 2010@ 12:08 ΜΜ
posted by Bounas Progress
Τα κουτάβια είναι  18 ημερών, είναι υγιέστατα και σας δείχνουμε μερικές φωτογραφίες για την εξέλιξή τους. Κάνουν  αποπαρασίτωση  και θα ακολουθήσει το πρώτο εμβόλιο.
Οι κάτοχοι των κουταβιών είναι ο κ. Γιάννης από Εύβοια , ο κ. Νίκος από Μύκονο, ο κ. Θοδωρής από Αθήνα και ο κ. Δημήτρης από Αθήνα .
Ευχόμαστε τα κουτάβια να ξεπεράσουν τους γονείς τους και να έχουν μια ιδανική κυνηγετική πορεία!
 

Κουτάβια από Indya Bounas Progress και Tamik De Calestray

Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2010@ 10:32 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Στις 14 Απριλίου γέννησε η Indya bounas Progress με ζευγάρωμα που είχε γίνει με τον πρωταθλητή μπεκάτσας στη Γαλλία Tamik De Calestray. Έκανε 6 υγιέστατα κουταβάκια, 4 αρσενικά και 2 θηλυκά και τα 6 είναι λευκό – μαύρο. Θα βλέπετε φωτογραφικό υλικό ανά συχνά χρονικά διαστήματα για την εξέλιξή τους.

Αναγγελία Γέννας

Τετάρτη, Μάρτιος 31, 2010@ 12:53 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Στις    13-2-2010   ζευγάρωσε η Indya Bounas  Progress  με τον Tamik de calestray. Είναι το πρώτο ζευγάρωμα του Γάλλου πρωταθλητή μπεκάτσας που έκανε στην Ελλάδα. Είμαστε σε αναμονή και  προβλεπόμενη  ημερομηνία γέννας είναι στις  13-4-2010. Θα υπάρξει ενημέρωση  για τα κουτάβια  και  φωτογραφικό υλικό. Επίσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα κουτάβια 44 ημερών

Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2009@ 8:55 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Μερικές νέες φωτογραφίες απο τα κουτάβια που είναι 44 ημερών.

Η εξέλιξή τους…

Κουτάβια Lida – Nesto kalantzi (17 ημερών)

Σάββατο, Οκτώβριος 31, 2009@ 11:24 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Μερικές ακόμη φωτογραφίες απο τα κουτάβια της Lida.Τα βλέπετε 17 ημερών με κομένες ουρές.Θα ενημερώνουμε συχνά για την εξέλιξη τους με φωτογραφικό υλικό.

Η γέννα της Lidas

Πέμπτη, Οκτώβριος 15, 2009@ 11:37 ΠΜ
posted by Bounas Progress

H lida γέννησε 6 υγειέστατα  κουταβάκια  στις  14 – 10 – 09.

Έκανε 4 αρσενικά και 2 Θηλυκά.Τα καλωσορίζουμε στην οικογένεια των Επανιέλ Μπρετόν.

Ανα χρονικά τακτικά διαστήματα θα ενημερώνουμε το site με φωτογραφικό υλικό για την εξέλιξη των κουταβιών.

Οι πρώτες φωτογραφίες:

Μερικές φωτογραφίες απο το Νέστο του Καλαντζή που ζευγάρωσε η Lida.

Ο Νέστος είναι εκτροφή και ιδιοκτησία του φίλου και διεθνή κριτή Γιώργου Καλαντζή.

Ένας εξαιρετικός μορφολογικά σκύλος με μεγάλο κυνηγετικό πάθος.Γιός του Lone de saint lubin που θα κάνουμε μία γενική αναφορά σε αυτόν τον σπουδαίο σκύλο που άφησε εποχή.