Archive for the ‘Αγώνες’ Category

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΔΙΚΑ ΤΣΟΥΚΑΡ

Τρίτη, Σεπτέμβριος 30, 2014@ 11:53 ΠΜ
posted by

Ο Όμιλος Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος διοργάνωσε 

Αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων στο Σχιστό με θήραμα πέρδικα Τσούκαρ

28-9-14

Κριτής κ. Γαριβάλδης

Αγώνας πρακτικού κυνηγιού σε θήραμα μπεκάτσα CACT-CACIT

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013@ 1:22 ΜΜ
posted by

Ο όμιλος Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει   αγώνα κυνηγετικών ικανοτήτων σε θήραμα μπεκάτσα με απονομή CACT – CACIT, στην Θήβα, στην περιοχή Ευαγγελίστρια (κοντά στον Αλίαρτο). Κριτής  θα είναι  ο κ. Καλαντζής  Γ. 

Έκθεση Μορφολογίας – Special breton

Πέμπτη, Ιούνιος 7, 2012@ 2:03 ΜΜ
posted by Bounas Progress

 

Στις 3-06-2012 στο 21ο χλμ. Λ. Λαυρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η ειδική (special Breton) έκθεση μορφολογίας Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος με κριτή τον κ. Καλαντζή Γεώργιο.
Οι συμμέτοχες  ήταν αρκέτες παρόλο την ζέστη οι φίλοι του Επανιέλ Μπρετόν παρευρέθησαν για να παρακολουθήσουν  την εξέλιξη της φυλής. 
Το εκτροφείο μας συμμετείχε με 3 Επανιέλ Μπρετόν. Τον Ch. Gr. Iber, την, την Inca Bounas Progress και την Akira Bounas Progress. Η παρουσίασή τους ήταν άψογη και η κρίση τους θετική.
 

 

Αγώνες πέρδικας τσούκαρ στο Σχιστό

Τετάρτη, Μάρτιος 30, 2011@ 1:09 ΠΜ
posted by Bounas Progress

 

Στις 26 & 27 – 3 – 2011  πραγματοποιήθηκε αγώνας πρακτικού κυνηγιού ηπειρωτικών φυλών  σε θήραμα πέρδικα τσούκαρ στο Σχιστό που διοργάνωσε ο κυνηγετικός σύλλογος Πειραιά. Κριτές του αγώνα ήταν ο κ. Ψυχάρης και η κ. Μάτα.
Η Lida κατάφερε να μπεί στη βαθμολογία με χαρακτηρισμό 1η Εξαίρετη. Στο τερέν που έτρεξε κριτής ήταν η κ. Μάτα με 19 σκυλιά να διαγωνίζονται από τα οποία τα 9 μπήκαν στη βαθμολογία. 
Τα σχόλια του κριτή ήταν πολύ θετικά για την Lida για αυτό και την κατέταξε πρώτη στο τερέν της. Είχε μία εντυπωσιακή διαδρομή με πολύ πάθος και φοβερή ενέργεια, στην συνέχεια πήρε έναν εξαίρετο πόντο και έκανε σωστό απόρτ.
 
 

Περιφερειακοί τοπικοί αγώνες

Κυριακή, Απρίλιος 18, 2010@ 5:12 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Μεγάλη ανάπτυξη της κυνοφιλίας στην χώρα μας έχουν οι περιφερειακοί τοπικοί αγώνες. Ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρων προς αυτούς και υπάρχει υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων σκύλων. Επιτέλους απλώνεται η κυνοφιλία σε όλη τη χώρα γιατί μέχρι πρότινος  οι τόποι και οι χώροι ήταν συγκεκριμένοι, με αποτέλεσμα τη δύσκολη πρόσβαση του πολύ κόσμου. Πιστεύουμε ότι ο καλός ο σκύλος θα διακριθεί παντού και δεν θα αδικηθεί από κανέναν. Πρέπει λοιπόν να στηρίζουμε τους τοπικούς περιφερειακούς αγώνες και να παρουσιάζουμε τα σκυλιά μας, να εμπιστευόμαστε τους κριτές γιατί οι αγώνες είναι μία κυνοφιλική γιορτή που στόχο έχουν να φανεί σε όλους ο καλύτερος σκύλος και αυτό έχει συμφέρων  προς όλους μας. Πρόσφατα έγινε με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας ορτυκιού στην Καλαμάτα από τον τοπικό κυνοφιλικό όμιλο, καθώς και ο κυνηγετικός σύλλογος Πειραιά  σε πέρδικα τσούκαρ  στους οποίους έλαβε μέρος το εκτροφείο μας. Επίσης στις 11-4-2010 ο κυνηγετικός όμιλος Κορωπίου διοργάνωσε για πρώτη φορά άτυπο αγώνα με πάρα πολλές συμμετοχές και ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση του κοινού. Στους προαναφερθέντες αγώνες έκρινε με επιτυχία ο διεθνής κριτής τύπου και εργασίας Γ. Καλαντζής.

Αγώνας Πέρδικας Τσούκαρ 27 και 28 Μαρτίου

Τρίτη, Μάρτιος 23, 2010@ 12:52 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Ο κυνηγετικός σύλλογος Πειραιά στις 27 και 28 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο  και  Κυριακή διοργανώνει  Αγώνα Κυνηγετικών Ικανοτήτων  (Α.Κ.Ι.) σε θήραμα άγρια πέρδικα τσούκαρ για αγγλικές και ηπειρωτικές φυλές  σκύλων φέρμας στο όρος Αιγάλεω (Σχιστό) υπό την αιγίδα  των ΟΚΑΔΕ- ΚΟΕ  και ομίλων φυλών. Για τις ηπειρωτικές φυλές κριτής του αγώνα θα είναι ο κ. Γ. Καλαντζής.

Ώρες έναρξης αγώνων 6 π.μ. θέση Καλύβα.

Αιτήσεις συμμετοχής στον Σύλλογό μας έως 24/3/2010

Τηλ:210.4122653 FAX: 210.4226408

Κόστος συμμετοχής 30 ευρώ ανά σκύλο και για τις δύο ημέρες.

Αγώνας σε ορτύκι στην Καλαμάτα

Πέμπτη, Μάρτιος 11, 2010@ 2:08 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Στις 14-3-10 ο  κυνοφιλικός όμιλος Καλαμάτας διοργανώνει αγώνα κυνηγετικών ικανοτήτων σε θήραμα ορτύκι.Ο αγώνας θα διεξαχθεί για ηπειρωτικές και Αγγλικές φυλές. Κριτές του αγώνα θα είναι ο κ. Καλαντζής για τις ηπειρωτικές και για τις Αγγλικές φυλές θα είναι στο ένα τερέν ο κ. Κοτσαρίδης με βοηθούς τους κ. Χριστοφιλόπουλο και κ. Μαθιόπουλο, στο δεύτερο τερέν θα κρίνει ο κ. Βαλασόπουλος με βοηθό τον κ. Λαμπρόπουλο.

Καλή  Επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Αγώνες κυνηγετικών Ικανοτήτων σε πέρδικα Τσούκαρ

Δευτέρα, Μάρτιος 8, 2010@ 12:58 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Στις 13 και 14 Μαρτίου ο όμιλος Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος διοργανώνει αγώνα κυνηγετικών ικανοτήτων (Α.Κ.Ι.)  σε θήραμα πέρδικα  τσούκαρ στο Σχιστό. Κριτές του αγώνα θα είναι ο κ. Ψυχάρης , ο κ. Τερζής και η κ. Μάτα.Το ενδιαφέρον προβλέπεται μεγάλο λόγο των πολλών συμμετοχών. Μπορούν οι φίλοι των Επανιέλ Μπρετόν να παρευρεθούν να συμμετάσχουν ή απλά  να  παρακολουθήσουν τα Μπρετόν να έρχονται αντιμέτωπα με τις πέρδικες.  Είναι βέβαιο ότι το επίπεδο και ο ανταγωνισμός  θα είναι μεγάλος επειδή η εξέλιξη στα Μπρετόν κάθε χρόνο είναι αισθητή. Οι κυναγωγοί δείχνουν σε κάθε αγώνα ότι έχουν δουλέψει πάνω στα σκυλιά τους και για αυτό οι απαιτήσεις τους είναι μεγάλες.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει ένας όμορφος αγώνας σε πολύ καλό κυνοφιλικό επίπεδο.

Αγώνας Μπεκάτσας 21-11-09

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2009@ 10:04 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Σήμερα διεξήχθη ο αγώνας κυνηγετικών ικανοτήτων Ηπειρωτικών φυλών σε θήραμα μπεκάτσα στην  Σπερχειάδα Φθιώτιδος από τον όμιλο Επανιέλ μπρετόν Ελλάδος και τον όμιλο κούρτσχααρ Ελλάδος. Από τις 29 συμμετοχές δύο σκυλιά μπήκαν στην βαθμολογία και αυτά ήταν επανιέλ μπρετόν. Το εκτροφείο μας είχε τρείς συμμετοχές αλλά παρόλο τις αξιόλογες προσπάθειες του Ιber, της Klaras και της lidas δεν κατάφεραν να μπούν στην βαθμολογία επειδή δεν συνάντησαν θήραμα στη διαδρομή τους. Δεν έλειψαν τα πολύ θετικά σχόλια από τον κ.Νιανιό που έκρινε στο δικό μας τερέν και τα συγχαρητήρια για τα σκυλιά μας. Ο Iber είχε μία φέρμα στην διαδρομή του αλλά δυστυχώς αφού κάποια στιγμή βρήκαμε τον σκύλο φερμαρισμένο μετά από αρκετά λεπτά, αντί να σηκωθεί από μπροστά μας μπεκάτσα, σηκώθηκε ένα αγριογούρουνο.

Αν και ο καιρός δεν ήταν ιδανικός για να είναι σύμμαχος στην εύρεση της πολυπόθητης μπεκάτσας, η οργάνωση του αγώνα ήταν σωστή και οι παρέες και τα άτομα που παρευρέθησαν δημιούργησαν ένα κλίμα πολύ κυνοφυλικό.

Τα τερέν ήταν τρία και οι κριτές ήταν ο κ.Καλφόπουλος, ο κ. Νιανιός και ο κ. Ντούλος.

Αγώνας Μπεκάτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 5, 2009@ 10:34 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Στις 21 και 22 Νοεμβρίου ο όμιλος επανιέλ  μπρετόν Ελλάδος και ο όμιλος κούρτσχααρ Ελλάδος διοργανώνουν αγώνα κυνηγετικών ικανοτήτων σε θήραμα μπεκάτσα στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας. Ο αγώνας θα είναι ηπειρωτικών φυλών.Αξίζει να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους αγώνες αντικατοπτρίζουν κατά πολύ το πραγματικό κυνήγι μπεκάτσας.

Θα είμαστε όλοι μια παρέα, θα αγωνιούμε όλοι να βρεθούμε αντιμέτωποι με την βασίλισσα του δάσους, αλλά και να μην γίνει έτσι θα περάσουμε όμορφα στο φαγοπότι που θα ακολουθήσει. Είναι πραγματικά μια ενδιαφέρων εμπειρία.

Το εκτροφείο μας θα συμμετάσχει με αρκετά μπρετόν και ελπίζουμε να καταφέρουν να μπούν στη βαθμολογία.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όσους συμμετάσχουν και ελπίζουμε σε πολλές συναντήσεις με τη βελουδομάτα.