Archive for Μάρτιος, 2010

Αναγγελία Γέννας

Τετάρτη, Μάρτιος 31, 2010@ 12:53 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Στις    13-2-2010   ζευγάρωσε η Indya Bounas  Progress  με τον Tamik de calestray. Είναι το πρώτο ζευγάρωμα του Γάλλου πρωταθλητή μπεκάτσας που έκανε στην Ελλάδα. Είμαστε σε αναμονή και  προβλεπόμενη  ημερομηνία γέννας είναι στις  13-4-2010. Θα υπάρξει ενημέρωση  για τα κουτάβια  και  φωτογραφικό υλικό. Επίσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αγώνας Πέρδικας Τσούκαρ 27 και 28 Μαρτίου

Τρίτη, Μάρτιος 23, 2010@ 12:52 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Ο κυνηγετικός σύλλογος Πειραιά στις 27 και 28 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο  και  Κυριακή διοργανώνει  Αγώνα Κυνηγετικών Ικανοτήτων  (Α.Κ.Ι.) σε θήραμα άγρια πέρδικα τσούκαρ για αγγλικές και ηπειρωτικές φυλές  σκύλων φέρμας στο όρος Αιγάλεω (Σχιστό) υπό την αιγίδα  των ΟΚΑΔΕ- ΚΟΕ  και ομίλων φυλών. Για τις ηπειρωτικές φυλές κριτής του αγώνα θα είναι ο κ. Γ. Καλαντζής.

Ώρες έναρξης αγώνων 6 π.μ. θέση Καλύβα.

Αιτήσεις συμμετοχής στον Σύλλογό μας έως 24/3/2010

Τηλ:210.4122653 FAX: 210.4226408

Κόστος συμμετοχής 30 ευρώ ανά σκύλο και για τις δύο ημέρες.

Diana Outdoor Exhibition 2010

Πέμπτη, Μάρτιος 18, 2010@ 1:05 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Ο αγροτουρισμός, τα αυτοκίνητα 4×4, το κυνήγι, η σκοποβολή, η κυνοφιλία, το ψάρεμα, το σκάφος, η ιππασία, το κάμπινγκ, είναι  οι  τομείς της Diana Outdoor που συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα εμπορικές ελληνικές εκθέσεις.

Στη 12η Διεθνής έκθεση Diana Outdoor 2010 αναμένεται να συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες εταιρίες και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των σπόρ και των χόμπι της υπαίθρου. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αγώνες μορφολογίας από τον Όμιλο Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος, τον Όμιλο Κούρτσχααρ Ελλάδος, τον όμιλο φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, τον Όμιλο κυνοφίλων Αγγλικών δεικτών Ελλάδος ( Ο.Κ.Α.Δ.Ε.) καθώς και τον Όμιλο Κυνοφίλων Αττικής (Ο.Κ.Α.)που θα συμμετάσχουν όλες οι φυλές.

Αγώνας σε ορτύκι στην Καλαμάτα

Πέμπτη, Μάρτιος 11, 2010@ 2:08 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Στις 14-3-10 ο  κυνοφιλικός όμιλος Καλαμάτας διοργανώνει αγώνα κυνηγετικών ικανοτήτων σε θήραμα ορτύκι.Ο αγώνας θα διεξαχθεί για ηπειρωτικές και Αγγλικές φυλές. Κριτές του αγώνα θα είναι ο κ. Καλαντζής για τις ηπειρωτικές και για τις Αγγλικές φυλές θα είναι στο ένα τερέν ο κ. Κοτσαρίδης με βοηθούς τους κ. Χριστοφιλόπουλο και κ. Μαθιόπουλο, στο δεύτερο τερέν θα κρίνει ο κ. Βαλασόπουλος με βοηθό τον κ. Λαμπρόπουλο.

Καλή  Επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Κυνήγι Με Κυνηγόσκυλα

Τετάρτη, Μάρτιος 10, 2010@ 7:52 ΠΜ
posted by Bounas Progress

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού ‘ κυνήγι με κυνηγόσκυλα ‘ και όπως και τα προηγούμενα τεύχη είναι πολλύ  ενδιαφέρον.

Μερικά απο τα θέματά του…

 • Derby Πόιντερ – Σέττερ 2010. Θρίαμβος για τον Ζano Peania’s
 • Ακου την… ουρά του
 • Φορητή, ηλεκτρική περίφραξη!
 • Μικρή και μεγάλη δίωξη στον λαγό
 • Βάλτος: συμβουλές για… μετά την τουφεκιά
 • Μυκητοθήρες: το μανιτάρι ως θήραμα!
 • Αιμομιξία και λοιπές θεωρίες περί ζευγαρώματος
 • Περδικοκυνήγι. Χωρίς σκύλο… δεν υπάρχει
 • Οπλα: Ρίγα, η απαραίτητη
 • Τσιρνέκο της Αίτνας. Το κουνελόσκυλο του ηφαιστείου
 • Αγώνας… ωριμότητας για τα Επανιέλ
 • Οσα λένε και όσα «κρύβουν» οι μελέτες για τον αγριόχοιρο
 • Σε αναζήτηση του κορυφαίου λαγόσκυλου
 • Ατυχήματα θηραμάτων: γυάλινα κτίρια, προβολείς και λέιζερ… σκοτώνουν στον αέρα!
 • Η αξία της σωματικής επαφής για τον σκύλο
 • Εξέταση Φυσικών Προσόντων. Με τα μάτια του κριτή
 • Απολογισμοί και… λογισμοί για τους αγριόχοιρους της χρονιάς που πέρασε
 • Giorgio Baldoni: ο ιππότης της Μεγάλης Ερευνας μιλά για το πάθος του
 • Οι συνήθειες των θηραμάτων διά χειρός Αγγελου Ποιμενίδη

Αγώνες κυνηγετικών Ικανοτήτων σε πέρδικα Τσούκαρ

Δευτέρα, Μάρτιος 8, 2010@ 12:58 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Στις 13 και 14 Μαρτίου ο όμιλος Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος διοργανώνει αγώνα κυνηγετικών ικανοτήτων (Α.Κ.Ι.)  σε θήραμα πέρδικα  τσούκαρ στο Σχιστό. Κριτές του αγώνα θα είναι ο κ. Ψυχάρης , ο κ. Τερζής και η κ. Μάτα.Το ενδιαφέρον προβλέπεται μεγάλο λόγο των πολλών συμμετοχών. Μπορούν οι φίλοι των Επανιέλ Μπρετόν να παρευρεθούν να συμμετάσχουν ή απλά  να  παρακολουθήσουν τα Μπρετόν να έρχονται αντιμέτωπα με τις πέρδικες.  Είναι βέβαιο ότι το επίπεδο και ο ανταγωνισμός  θα είναι μεγάλος επειδή η εξέλιξη στα Μπρετόν κάθε χρόνο είναι αισθητή. Οι κυναγωγοί δείχνουν σε κάθε αγώνα ότι έχουν δουλέψει πάνω στα σκυλιά τους και για αυτό οι απαιτήσεις τους είναι μεγάλες.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει ένας όμορφος αγώνας σε πολύ καλό κυνοφιλικό επίπεδο.

Τέλος Κυνηγετικής Περιόδου

Τετάρτη, Μάρτιος 3, 2010@ 7:40 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Ακόμη μία κυνηγετική χρονιά τελείωσε. Μια χρονιά  που μας πρόσφερε όμορφες στιγμές. Αν και δεν ήταν τόσο απλόχερη στα θηράματα που συναντήσαμε. Όμως αυτό δεν είναι το σημαντικότερο. Αυτή η χρονιά όπως και πολλές άλλες μας έκανε με τις εξόδους μας στη φύση να μαγευτούμε, να περπατήσουμε μέσα στο δάσος, στο βουνό , στο κάμπο, να γνωρίσουμε καινούρια μέρη της Ελλάδος και να κάνουμε νέους φίλους σε κάθε επίσκεψή μας σε αυτά. Μέχρι την επόμενη έναρξη όλοι μας θα νοσταλγούμε και θα ανυπομονούμε τη  στιγμή που θα ξαναπιάσουμε το όπλο στα χέρια μας, που θα ξαναδώσουμε ραντεβού με φίλους στο δρόμο ή σε κάποιο επαρχιακό καφενείο ξημερώματα μιας κυνηγετικής ημέρας. Θα βλέπουμε το σκύλο μας να ανυπομονεί να κυνηγήσει  μαζί μας , να έρθει για ακόμη μία φορά αντιμέτωπος  με το θήραμα και εμείς θα του προσφέρουμε μέχρι τότε  όσο το δυνατό περισσότερα εκπαιδευτικά , θα προσπαθούμε έτσι να παρηγορηθούμε και να γίνονται οι μέρες μέχρι την έναρξη λιγότερες.

Οι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων και οι εκθέσεις μορφολογίας θα είναι αρκετές από διάφορους διοργανωτές ομίλους και θα είναι μία σοβαρή ασχολία για τους επόμενους μήνες. Θα ήμαστε συνεχώς σε εγρήγορση  με πολλά εκπαιδευτικά για να έχουμε επιθυμητά αποτελέσματα στους αγώνες αλλά και να έχουμε τα σκυλιά μας πάντα σε καλή φυσική κατάσταση.

Όλα αυτά θα μας οπλίσουν με υπομονή μέχρι τη νέα σεζόν του κυνηγιού. Και του χρόνου λοιπόν ραντεβού στα κυνηγοτόπια που όλοι μας αφήνουμε προσωρινά πίσω.

Γιώργος και Δήμος Μπούνας