Archive for Απρίλιος, 2010

Διαβούλευση για τον Υμηττό – Απαγόρευση Κυνηγίου

Δευτέρα, Απρίλιος 26, 2010@ 10:30 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Αγαπητοί συνάδελφοι, συμμετέχουμε όλοι στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το προεδρικό διάταγμα που σχετίζεται με την προστασία του Υμηττού και δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο άρθρο 7 παράγραφος 3, με την οποία απαγορεύεται η θήρα σε όλες τις ζώνες προστασίας σε αντίθεση με τα όσα ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις προστατευόμενες περιοχές και το κυνήγι. Επισκεφτείτε τη σελίδα του δημόσιας διαβούλευσης (www.opengov.gr/minenv) και καταθέστε τις απόψεις σας σχετικά με τα παραπάνω στο άρθρο 7. Ζητούμε να συνεχίσει να επιτρέπεται το κυνήγι στις περιοχές που επιτρέπεται και σήμερα, έχοντας πλήρη γνώση πως το αίτημα αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τους σκοπούς που έχουν τεθεί στο συγκεκριμένο σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Η άσκηση της θήρας αποτελεί δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κάθε διαφορετική χωρίς τεκμήρια προσέγγιση δημιουργεί έντονη ανησυχία για την αντικειμενικότητα και τις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ αλλά και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων που λαμβάνει.

Περιφερειακοί τοπικοί αγώνες

Κυριακή, Απρίλιος 18, 2010@ 5:12 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Μεγάλη ανάπτυξη της κυνοφιλίας στην χώρα μας έχουν οι περιφερειακοί τοπικοί αγώνες. Ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρων προς αυτούς και υπάρχει υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων σκύλων. Επιτέλους απλώνεται η κυνοφιλία σε όλη τη χώρα γιατί μέχρι πρότινος  οι τόποι και οι χώροι ήταν συγκεκριμένοι, με αποτέλεσμα τη δύσκολη πρόσβαση του πολύ κόσμου. Πιστεύουμε ότι ο καλός ο σκύλος θα διακριθεί παντού και δεν θα αδικηθεί από κανέναν. Πρέπει λοιπόν να στηρίζουμε τους τοπικούς περιφερειακούς αγώνες και να παρουσιάζουμε τα σκυλιά μας, να εμπιστευόμαστε τους κριτές γιατί οι αγώνες είναι μία κυνοφιλική γιορτή που στόχο έχουν να φανεί σε όλους ο καλύτερος σκύλος και αυτό έχει συμφέρων  προς όλους μας. Πρόσφατα έγινε με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας ορτυκιού στην Καλαμάτα από τον τοπικό κυνοφιλικό όμιλο, καθώς και ο κυνηγετικός σύλλογος Πειραιά  σε πέρδικα τσούκαρ  στους οποίους έλαβε μέρος το εκτροφείο μας. Επίσης στις 11-4-2010 ο κυνηγετικός όμιλος Κορωπίου διοργάνωσε για πρώτη φορά άτυπο αγώνα με πάρα πολλές συμμετοχές και ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση του κοινού. Στους προαναφερθέντες αγώνες έκρινε με επιτυχία ο διεθνής κριτής τύπου και εργασίας Γ. Καλαντζής.

‘Κυνήγι με κυνηγόσκυλα’ Τεύχος ΜΑΙΟΥ

Σάββατο, Απρίλιος 17, 2010@ 4:36 ΜΜ
posted by Bounas Progress


ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ


Οι Ελληνικοί Ιχνηλάτες της Diana

Κόκερ Σπάνιελ: μικρό στο μάτι, μεγάλο στο κυνήγι!

Λέρτσερ: το σκυλί του λαθροθήρα

Bracco Italiano: το εθνικό… πόιντερ των Ιταλών

Επιλογή γεννητόρων. Δεν κάνουν όλοι για γονείς…

Επιλογή εθνικής ομάδας Κούρτσχααρ

Τα κορυφαία Πόιντερ και Σέττερ της διετίας

Το Βίζσλα με τα μάτια ενός Ούγγρου

Τα βασικά ένστικτα των κυνηγόσκυλων

Τα μυστήρια της αποδημίας

Η αλεπού ως θήραμα

Το κούρτσχααρ σε ρόλο ιχνηλάτη

Το ιδανικό όπλο είναι μια αυστηρώς προσωπική υπόθεση

Ο αγώνας των Σερρών

Τα όπλα επιβίωσης του αγριόχοιρου

Κουτάβια από Indya Bounas Progress και Tamik De Calestray

Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2010@ 10:32 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Στις 14 Απριλίου γέννησε η Indya bounas Progress με ζευγάρωμα που είχε γίνει με τον πρωταθλητή μπεκάτσας στη Γαλλία Tamik De Calestray. Έκανε 6 υγιέστατα κουταβάκια, 4 αρσενικά και 2 θηλυκά και τα 6 είναι λευκό – μαύρο. Θα βλέπετε φωτογραφικό υλικό ανά συχνά χρονικά διαστήματα για την εξέλιξή τους.

Συνέντευξη του Γ.Καλαντζή

Τρίτη, Απρίλιος 6, 2010@ 10:49 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Κάναμε 4  ερωτήσεις  στον Γ. Καλαντζή, διεθνή κριτή τύπου και εργασίας. Οι απαντήσεις του πιστεύω ότι ενδιαφέρουν όλους τους φίλους των Επανιέλ Μπρετόν. Τον ευχαριστούμε που μοιράστηκε τις απόψεις του μαζί μας.

  • Πώς βλέπεις την εξέλιξη του Επανιέλ Μπρετόν στη χώρα μας;

Σίγουρα η εξέλιξη είναι μεγάλη, το πολυτάλαντο Επανιέλ Μπρετόν επιτέλους πήρε τη θέση που του αξίζει στην Ελληνική  οικογένεια  των κυνηγών. Σε αυτό συντέλεσε ο όμιλος φυλής και ορισμένα άτομα που εισήγαγαν διακεκριμένα σκυλιά από το εξωτερικό αγνοώντας το κόστος ή το κέρδος.

Πείστηκαν επιτέλους όλοι ότι ο μικρός δαίμονας έχει έμπνευση, είναι δυναμικός, ευέλικτος με σταθερή φέρμα, εύκολο απόρτ, καλή επαφή με το αφεντικό του και πάνω απ’όλα έξυπνη φάτσα που φαίνεται σηκώνοντας τα αφτιά του, τη γνωστή έκφραση μπρετόν. Μην ξεχνάμε ότι στη Γαλλία είναι η πρώτη φυλή σε προτίμηση των κυνηγών αναγράφοντας 5.500 – 6.000 κουτάβια το χρόνο. Στην Ιταλία βρίσκονται στη δεύτερη θέση με ανοδική πορεία και στη χώρα μας στην τρίτη θέση με επίσης ανοδική πορεία.

  • Βοηθούν οι αγώνες στην εξέλιξη της φυλής;

Καταρχήν θέλω να σας κάνω γνωστό ότι οι αγώνες  φτιάχτηκαν για να αναδεικνύουν  στο έδαφος τα καλύτερα άτομα προκειμένου να τα λάβουν υπ’όψιν τους οι ενδιαφερόμενοι εκτροφείς και όχι μόνο. Είναι εγωιστικό λοιπόν και άνευ ουσίας  να χρησιμοποιούμε γενικότερα χωρίς  καμία κυνηγετική αξία μάνες που δεν απέδειξαν ποτέ τα κυνηγετικά τους προσόντα. Γιατί οι αγώνες έχουν κυνηγετικό περιεχόμενο και μόνο και χωρίζονται σε ανοιξιάτικους, σε χειμερινούς σε πρακτικού κυνηγιού κ.λπ. Αν προσέξετε στα περισσότερα Γαλλικά pedigree οι επιβήτορες είναι αγωνομάχοι και οι θηλυκές είναι κυνηγετικές με μόνη διάκριση το ΤΑΝ – Ε.Φ.Υ.Π. ( Εξέταση φυσικών προσόντων )

  • Σε ποιό θήραμα υπερτερεί το Επανιέλ Μπρετόν στη χώρα μας;

Πιστεύω πως το Επανιέλ Μπρετόν μπορεί να ανταπεξέλθει πολύ καλά σε όλα τα θηράματα με διαφορά όμως στο κυνήγι της μπεκάτσας σε όλους τους τόπους. Εξάλλου για αυτό το προόριζαν και οι πρώτοι εμπνευστές αυτής της ράτσας έναν αιώνα πριν. Φυσικά υστερεί σε σχέση με μια Αγγλική φυλή στο κυνήγι της ορεινής πέρδικας αποκλειστικά και μόνο λόγω σωματικής διάπλασης.

  • Τι άποψη έχεις για τις εισαγωγές των Επανιέλ Μπρετόν στη χώρα μας;

Κάθε σκυλί που εισάγεται στην Ελλάδα μεγάλης και αναγνωρισμένης αξίας από οποιαδήποτε  χώρα, είναι αξιόλογο κεφάλαιο για την ποιοτική εξέλιξη της φυλής αυτής. Σκυλιά που εισάγονται με μοναδικό κίνητρο την μεταπώληση και το κέρδος χωρίς καμία κυνηγετική ή γενεαλογική  αξία είναι καταδικαστέα. Μαζί με αυτά και αυτοί που τα εισάγουν γιατί στο βωμό του χρήματος θυσιάζονται όνειρα και φιλοδοξίες όλων αυτών που τα αγόρασαν. Η εισαγωγή έγινε μόδα….

Πολύ καλά άτομα υπάρχουν στην χώρα μας σε μερακλήδες επαγγελματίες και μη…. Ψάξτε  τα.