Archive for Μάιος, 2010

Κουτάβια Tamik De Calestray – Indya Bounas Progress

Δευτέρα, Μάιος 24, 2010@ 1:21 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Μερικές νέες φωτογραφίες για την εξέλιξη των κουταβιών απο το ζευγάρωμα που είχε γίνει με Tamik De Calestray  και  Indya Bounas Progress. Τα κουτάβια είναι 41 ημερών  και θα κάνουν τα πρώτα εμβόλια.(43 – 45 ημερών).

 

Το κατάλυμα του Σκύλου

Παρασκευή, Μάιος 21, 2010@ 7:42 ΜΜ
posted by Bounas Progress

 

Λέμε συχνά-και  είναι γεγονός-ότι η φύση είναι  το δεύτερο σπίτι του κυνηγού. Το δεύτερο. Το πρώτο είναι το …  κανονικό του σπίτι, στο οποίο περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και το έχει διαμορφώσει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε η διαβίωσή του εκεί να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη και ασφαλής. Μα το ίδιο δεν ισχύει και για τον κυνηγετικό σκύλο, ο οποίος επίσης περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο κλουβί του.
Στην πραγματικότητα ο κυνηγετικός σκύλος περνάει  στον χώρο διαβίωσής του πολύ περισσότερο  χρόνο απ’ ότι ο ιδιοκτήτης του. Δεν βγαίνει να πάει στη δουλειά  του, δεν πηγαίνει για καφέ, ούτε σε ταβέρνες, ούτε σε σπίτια φίλων. Οι μόνες  φορές που εγκαταλείπει την οικία του είναι για βόλτα, για εκπαιδευτικό και για κυνήγι, πάντα με την συνοδεία, έτσι είναι το σωστό-του δίποδου προστάτη του.
Συνεπώς, η  διαμόρφωση του καταλύματος είναι  ένας καθοριστικός παράγοντας της ευζωίας και της υγείας του. Και όμως είναι αρκετά υποτιμημένος. Πολλές φορές, ακόμα και κυνηγοί, πραγματικά κυνόφιλοι, που έχουν ζώα υψηλής γενεαλογίας, που ταΐζουν τις καλύτερες ξηρές τροφές, που συνεργάζονται με τούς καλύτερους κτηνιάτρους, έχουν αμελήσει το κατάλυμα του σκύλου, περιορίζοντάς τον σε μια πρόχειρη κατασκευή. Αναλογιστείτε τι σημαίνει τι δικό σας σπίτι για σας. Είναι ο χώρος που μεγαλώνουν τα παιδιά σας, ή που μεγαλώσατε κι εσείς ο ίδιος. Έχετε φροντίσει για θέρμανση και κλιματισμό, για παροχή νερού, ρεύματος και για πολλές ακόμα ευκολίες, που κάνουν τη ζωή σας άνετη.
Ένας κυνηγός  θα έχει ανάγκη σκύλου για 30-40 χρόνια!!! Αν κατασκευάσει κάτι σωστά και έξυπνα, ακόμα κι αν δώσει κάτι παραπάνω, θα λύσει πολλά προβλήματα για  ένα μεγάλο, μα πάρα πολύ μεγάλο χρονικό  διάστημα, το κόστος επίλυσης των οποίων θα του βγάλει τα λεφτά της αρχικής ¨επένδυσης¨.
Συμπερασματικά  η φύση έχει προνοήσει όλα της  τα πλάσματα – που κινούνται ή  πετάνε – με το ταλέντο της φωλεοποίησης. Με μοναδική σοφία και με αλάνθαστη  τυχαιότητα, όπως λέει και ο Ελύτης, κατασκευάζουν χώρους κατάλληλους για διαμονή, επιβίωση και αναπαραγωγή. Αυτό τον ρόλο στην περίπτωση του κυνηγετικού σκύλου τον έχει αναλάβει ο άνθρωπος – ιδιοκτήτης. Η έξυπνη και αποτελεσματική διευθέτηση του ζητήματος, εγγυάται την σωματική και ψυχική υγεία του σκύλου.
 
 
Άρθρο απο' κυνηγεσία και κυνοφιλία'

Απαγόρευση Υμηττού-Κ.Σ.Κορωπίου

Παρασκευή, Μάιος 14, 2010@ 1:46 ΠΜ
posted by Bounas Progress

 

Την αυθαίρετη απαγόρευση του κυνηγίου στη ανατολική πλευρά του Υμηττού καταγγέλλουν οι χρήστες της γης και προαναγγέλλουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αδικία που προωθεί το ΥΠΕΚΑ με Προεδρικό Διάταγμα.
Σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση της ευρύτερης περιοχής έδωσε το παρόν στη δυναμική συγκέντρωση του Κ.Σ. Κορωπίου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της περιοχής την Δευτέρα 10.05.2010 με θέμα την απαγόρευση της θήρας σε όλο τον Υμηττό και στις γειτνιάζουσες με αυτόν πεδινές εκτάσεις που προβλέπεται στο προτεινόμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση.
 
Από τις τοποθετήσεις φάνηκε ότι οι προβλεπόμενες απαγορεύσεις στο σχέδιο Π.Δ. του ΥΠΕΚΑ είναι παντελώς αυθαίρετες διότι έρχονται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία συνιστά τη συνεργασία με τους χρήστες, στη προκειμένη περίπτωση με τους κυνηγούς και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπάρχει κανένα είδος που θα μπορούσε να υποστεί αρνητικές συνέπειες από το κυνήγι.
Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων εισηγητών καθώς και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι αντιτάσσονται στο σχέδιο διότι, θεωρούν ότι είναι εκτός πραγματικότητας και δεν λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
 
Τέλος αποφασίστηκε στον ελάχιστο χρόνο που απομένει (περίπου δύο εβδομάδες μετά τις 10.05.2010) να επιχειρηθεί άμεσα συνάντηση των φορέων με την Υπουργό ΥΠΕΚΑ, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν τους πολίτες αφενός να μπουν για να εκφράσουν τις θέσεις τους στο διαδίκτυο (www.opengov.gr) και αφετέρου να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να αντιδράσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο δρόμων και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. 
 
Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του Κ.Σ. Κορωπίου και συμμετείχαν: ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Νίκος Παπαδόδημας, ο αντιπρόεδρος της Δ’ΚΟΣΕ κ. Μανώλης Καραγιάννης, ο αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πάρης Ευαγγέλου, ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Αθανασόπουλος Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Γλυκών Νερών κ. Σιώκος Γεώργιος, ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δάβαρης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Βάρης κ. Καπετανέας Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Ζούτσος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Λαυρίου κ Αθανάσιος Υφαντής, εκπρόσωποι Κ.Σ. και Δημόσιων Υπηρεσιών καθώς και περίπου 1.000 πολίτες.
 
 
 
κείμενο από www.go-outdoor.gr

Κυνηγετικός Σύλλογος Κορωπίου

Κυριακή, Μάιος 9, 2010@ 11:00 ΜΜ
posted by Bounas Progress

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου σας προσκαλεί τη Δευτέρα 10 Μαϊου 2010 και ώρα 20:00 στη συγκέντρωση που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κορωπίου.
 
Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις των κυνηγετικών θεμάτων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο προτεινόμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση.
 
Το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα μεταξύ άλλων προτείνει την απαγόρευση της θήρας σε όλο τον Υμηττό και στις γειτνιάζουσες με αυτόν πεδινές εκτάσεις.
 
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη!

Μηνύσεις για τα δηλητηριασμένα δολώματα

Πέμπτη, Μάιος 6, 2010@ 1:13 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Με 10.000 ευρώ επικήρυξε ο Kυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων τους δράστες που δηλητηρίασαν τρεις τουλάχιστον σκύλους στην περιοχή Λάκκα Σουλίου, για την οποία έγραψε χτες το «Εθνος», ενώ παράλληλα προχώρησε και σε υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων.

Οι κυνηγοί είχαν πάει τα σκυλιά τους για εκγύμναση στο καταφύγιο «Κουπάκια», αλλά ένας από αυτούς δέχτηκε τηλεφώνημα από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος και του ανέφερε ότι πρέπει να δέσουν τα σκυλιά και να τα έχουν μαζί τους, γιατί είχε δει πολλά ύποπτα κόκαλα διάσπαρτα. Στη διαδρομή οι κυνηγοί εντόπισαν ένα κυνηγόσκυλο νεκρό, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονταν σωροί από κόκαλα από δηλητηριασμένα δολώματα.

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε χθες για το δίκτυο των ελληνικών Ζωνών Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ), καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 66 νέες περιοχές οι οποίες θα ενταχθούν στο δίκτυο Natura 2000. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία χαιρετίζει την σημαντική αυτή απόφαση του Υπουργείου.

Το δίκτυο Natura αποτελεί το δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών στην Ευρώπη και περιλαμβάνει τους Τόπους Κοινοτικού Ενδιαφέροντος για τη προστασία των οικοτόπων και τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) για τη προστασία των πουλιών. Για την Ελλάδα, μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος, το Δίκτυο αυτό δεν αποτελεί μόνο δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας, αλλά και ευκαιρία ανάπτυξης αυτών των περιοχών.

Από τις 66 περιοχές που ορίστηκαν οι 43 είναι νέες. Η συνολική έκταση του δικτύου των Ζωνών Ειδικής Προστασίας αυξάνεται κατά 76%, δηλαδή κατά περίπου 1,3 εκατ. εκτάρια και το δίκτυο πλέον αριθμεί 204 περιοχές. Η προσθήκη των νέων αυτών περιοχών αυξάνει την έκταση του ελληνικού δικτύου Natura 2000 κατά 6,2%, με αποτέλεσμα αυτό να φτάνει σήμερα το 27,3% της ελληνικής επικράτειας.

Η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας από την Ορνιθολογική και τη BirdLife International. Η προσπάθεια αυτή ενισχύθηκε από την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και την πρόσφατη προειδοποιητική επιστολή της Επιτροπής για την επιβολή προστίμου στην Ελλάδα, λόγω των έως πρόσφατα σημαντικών ελλείψεων στο δίκτυο των Ζωνών Ειδικής Προστασίας.

Ο Τάσος Δημαλέξης, Επιστημονικός Διευθυντής της Ε.Ο.Ε., τονίζει: «Υπάρχουν αρκετά ακόμη να γίνουν από πλευράς της πολιτείας πριν το δίκτυο θεωρηθεί πλήρες ως προς την έκταση και τον αριθμό των ΖΕΠ. Το θετικό αυτό βήμα δεν θα φέρει αξιοσημείωτη αλλαγή για την κατάσταση διατήρησης των πουλιών και της βιοποικιλότητας της Ελλάδας εάν δεν συνοδευτεί από επαρκή μέτρα προστασίας και διαχείρισης των ΖΕΠ και σωστή εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Εξάλλου, παραμένει σε εκκρεμότητα η συμμόρφωση της χώρας, σε σχέση με τη δεύτερη καταδίκη της από το ΔΕΚ που σχετίζεται με τα ελλιπή μέτρα προστασίας των περιοχών αυτών».

Μεταξύ των νέων ΖΕΠ, περιλαμβάνονται αρκετές ορεινές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες έτσι μπορούν να προστατευθούν πιο αποτελεσματικά σε σχέση με απειλές όπως η λανθασμένη χωροθέτηση αιολικών πάρκων. Σε αυτές, περιλαμβάνεται επίσης η περιοχή της πρώην λίμνης Κάρλας, η οποία μπορεί και πάλι να αποτελέσει έναν ορνιθολογικό παράδεισο, εάν γίνουν από την πολιτεία οι απαραίτητες διαχειριστικές παρεμβάσεις που επιβάλλει το καθεστώς των ΖΕΠ.

Εξέλιξη των κουταβιών

Κυριακή, Μάιος 2, 2010@ 12:08 ΜΜ
posted by Bounas Progress
Τα κουτάβια είναι  18 ημερών, είναι υγιέστατα και σας δείχνουμε μερικές φωτογραφίες για την εξέλιξή τους. Κάνουν  αποπαρασίτωση  και θα ακολουθήσει το πρώτο εμβόλιο.
Οι κάτοχοι των κουταβιών είναι ο κ. Γιάννης από Εύβοια , ο κ. Νίκος από Μύκονο, ο κ. Θοδωρής από Αθήνα και ο κ. Δημήτρης από Αθήνα .
Ευχόμαστε τα κουτάβια να ξεπεράσουν τους γονείς τους και να έχουν μια ιδανική κυνηγετική πορεία!