Archive for Ιούνιος, 2010

Inca Bounas Progress- C.A.C.- Π.Ι.Π.Ε.Ε.

Τρίτη, Ιούνιος 29, 2010@ 5:42 ΜΜ
posted by Bounas Progress

photos απο Inca Bounas Progress

Marathonland 19-06-2010

Καλααζάρ στην Αττική

Σάββατο, Ιούνιος 26, 2010@ 8:21 ΜΜ
posted by Bounas Progress
Ακόμα και μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής -και ειδικότερα στον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας- όπου οι συνθήκες υγιεινής και κτηνιατρικής παρακολούθησης κινούνται «θεωρητικά» σε ένα πιο βελτιωμένο επίπεδο, η ασθένεια της καλααζάρ (λεϊσμανίαση) συνεχίζει να «θερίζει» τους πληθυσμούς των αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων.
Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας ? Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), ύστερα από δειγματοληπτική έρευνα που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος έχει ιδρύσει και διατηρεί σήμερα στην περιοχή του Σχιστού το πιο οργανωμένο στη χώρα μας Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.), κάτι που επέτρεψε τόσο τη διεξαγωγή της έρευνας, όσο και την εξαγωγή έγκυρων επιστημονικών συμπερασμάτων για την επιδημιολογική συμπεριφορά της νόσου…
Σύμφωνα με την έρευνα, τα έτη 2008 και 2009 το ποσοστό των προσβεβλημένων από λεϊσμανίαση σκύλων που εισήχθησαν στο Κέντρο, κυμάνθηκε στο 14 με 16% επί του συνόλου…
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά αυτά αφορούν ΜΟΝΟ αδέσποτους σκύλους που εξετάστηκαν (ανάλυση αίματος) μετά την είσοδό τους στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.), είτε παρουσίαζαν συμπτώματα της νόσου είτε όχι.
Μια παλαιότερη μελέτη του καθηγητή Κτηνιατρικής κ. Χαραλαμπίδη είχε εκτιμήσει ότι το ποσοστό μόλυνσης στην Αθήνα αγγίζει το 8% και στον Πειραιά το 7,5%…
Όπως όμως διευκρινίζει γι' αυτή τη «διαφορά» ποσοστών ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γ. Γουρδομιχάλης, «στη δική μας έρευνα εξετάστηκαν μόνο αδέσποτοι σκύλοι και όχι δεσποζόμενα κατοικίδια, όπου το ποσοστό νόσησης είναι μικρότερο…»
Εν ολίγοις η έρευνα απέδειξε ότι 1 στα 7 αδέσποτα σκυλιά της Αττικής είναι φορέας της καλααζάρ, ενώ αν συνυπολογιστούν και τα «ύποπτα κρούσματα» το ποσοστό ανέρχεται σε 20% (ένα στα πέντε αδέσποτα).
Όσον αφορά τα κρούσματα λεϊσμανίασης στον άνθρωπο, ο αριθμός στην Ελλάδα κυμαίνεται από 20 έως 60 άτομα ετησίως και αφορά κυρίως ανοσοκατασταλμένους ασθενείς… Από το 1998 έως το 2005 έχουν αναφερθεί στη χώρα μας 291 κρούσματα σπλαχνικής και 20 κρούσματα δερματικής λεϊσμανίασης, αλλά συνήθως δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των κρουσμάτων στον άνθρωπο και τον σκύλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια ανάλογη έρευνα του ΠΕΣΥΔΑΠ το 2006, οι προσβεβλημένοι από καλααζάρ σκύλοι στην ίδια περιοχή, ανέρχονταν στο… 25%!
Όπως εκτιμά ο κ. Γουρδομιχάλης, με βάση τη μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται στην περιοχή σε σχέση με το 2006, αυτό οφείλεται τόσο στη δράση του Κέντρου και στα προγράμματα ενημέρωσης που υλοποίησε, όσο και στην προσωπική στάση των πολιτών που κατανόησαν την αναγκαιότητα προληπτικών μέτρων για την προστασία των ζώων τους από τη σκνίπα που μεταδίδει την ασθένεια…
Ωστόσο, το πρόβλημα συνεχίζει να παραμένει οξύ και απαιτεί την ενεργότερη εμπλοκή των υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης στην αντιμετώπισή του.
 
Άρθρο από Diana news
 

Μπεκάτσες με κρασί

Σάββατο, Ιούνιος 26, 2010@ 7:49 ΜΜ
posted by Bounas Progress

 

ΥΛΙΚΑ
 
4  μπεκάτσες
1 φλιτζ. Βιταμ
4-5 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά αλεύρι
½ ποτήρι κρασί κόκκινο
1 φλιτζ. Ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Καθαρίζουμε τις μπεκάτσες, τις μαδάμε, τις καψαλίζουμε, αφαιρούμε τα εντόσθια, κρατάμε στην άκρη τα συκωτάκια, τις  πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Κατόπιν τις πασπαλίζουμε μέσα και έξω με αλάτι και πιπέρι και μπήγουμε το ράμφος τους στα πόδια τους.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι το μισό από το βιτάμ και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις μπεκάτσες και τις σοτάρουμε , έως  ότου ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Κατόπιν τις μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις χρυσίσουν, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να γίνουν τα υλικά μας ένα ομοιογενές μίγμα και συνεχίζουμε με το σοτάρισμα ακόμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε το μίγμα να βράσει έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ, οπότε το προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τις μπεκάτσες, μαζί με το ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το βράσιμο του φαγητού, σε μέτρια φωτιά για περίπου ½ ώρα.
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια των πουλιών στο μπλέντερ και τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με το υπόλοιπο βιτάμ.
Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα με τις μπεκάτσες και βράζουμε, για περίπου 10 λεπτά ακόμη.
Μόλις ετοιμαστούν οι μπεκάτσες, τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.  
 
 
Συνταγή από τη Μαρία Λόη

Π.Ι.Π.Ε.Ε. -C.A.C.- Μαραθώνας 19-06-10

Τρίτη, Ιούνιος 22, 2010@ 6:44 ΜΜ
posted by Bounas Progress

Στις 19-06-2010 ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος διοργάνωσε έκθεση Ελληνικής εκτροφής στον Μαραθώνα. Π.Ι.Π.Ε.Ε.(Πιστοποιητικό ικανότητος πρωταθλητού Ελληνικής εκτροφής). Οι συμμετοχές ήταν αρκετές και καταφέραμε να πάρουμε το χαρακτηρισμό 1h Εξαίρετη και  C.A.C. με την INCA Bounas Progress από τον Ρουμάνο κριτή Zsolt Csaba Lokodi.

Όμιλος Κυνοφίλων Αιτ/νίας

Κυριακή, Ιούνιος 13, 2010@ 11:34 ΠΜ
posted by Bounas Progress

Ο Όμιλος Κυνοφίλων Αιτ/νίας διοργανώνει σεμινάριο στις 23-06-2010 στο Αγρίνιο στο ξενοδοχείο Alexander.Θα  μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις τους για τους Αγγλικούς δείκτες ο κ. Σπύρος Δέδες,για τις ηπειρωτικές φυλές ο κ. Γιώργος Καλαντζής, για τους Ελληνικούς ιχνηλάτες ο κ. Γιάννης Φραγγίδης, για θέματα εκπαίδευσης ο κ. Μαυρίδης, για κτηνιατρικά θέματα ο κ. Φλώρος και περί θηραματολογίας ο κ. Χατζηνίκος Ευάγγελος.

 

Μετά το σεμινάριο θα ακολουθήσει μπουφές.

Τιμή προσκλήσεως 12e

Πληροφορίες στα τηλ.6937880070, 6946771620

Θέλουμε να συγχαρούμε τον όμιλο κυνοφίλων Αιτωλοακαρνανίας  για τις ενέργειες που κάνει για τη βελτίωση της κυνοφιλίας.

Κλοπή σκύλων

Παρασκευή, Ιούνιος 11, 2010@ 1:16 ΠΜ
posted by Bounas Progress
Εκλάπη η εικονιζόμενη σκύλα επανιέλ μπρετόν όπως και ένα αρσενικό,ξημερώματα πέμπτης(01:20) από το σπίτι όπου τα είχε ο φίλος Γιάννης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων. Τους είδε να φεύγουν με τα σκυλιά από το χώρο όπου τα είχε αλλά απομακρύνθηκαν γρήγορα, ακολούθησε  κυνηγητό αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν στα σκοτάδια και στα στενά της περιοχής.
Τα σκυλιά ακούνε στα ονόματα ARIA και ARIS.
Ο αρσενικός είναι τρίχρωμος. Όποιος γνωρίζει κάτι για τα σκυλιά τον παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας γιατί τέτοιες ενέργειες από μερικούς πρέπει να τιμωρούνται με παραδειγματικό τρόπο.
 
Σας ευχαριστούμε, Γιώργος και Δήμος Μπούνας.

Υψηλές Θερμοκρασίες – Εκπαιδευτικά

Τρίτη, Ιούνιος 1, 2010@ 2:28 ΠΜ
posted by Bounas Progress
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στους μήνες που θα ακολουθήσουν λόγω τις υψηλές θερμοκρασίες. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν αυτούς τους δύσκολους μήνες για τους τετράποδους φίλους μας να μελετήσουμε τους τρόπους μεταφοράς τους προς τα μέρη όπου θα γίνουν τα εκπαιδευτικά και οι κυνηγετικές εξορμήσεις που θα ακολουθήσουν, ειδικά τον Αύγουστο που οι θερμοκρασίες είναι στα ύψη.
Τα κουτιά μεταφοράς ή τα τρέιλερ που θα μεταφέρουν τα σκυλιά, πρέπει να έχουν εξαερισμό με σωστές προδιαγραφές. Μην ξεχνάμε ότι η ζέστη ανεβαίνει προς τα επάνω και για αυτό ο εξαερισμός πρέπει να βρίσκεται στα πάνω μέρη για να φεύγει πιο εύκολα η υψηλή θερμοκρασία από εκεί. Αυτό το αναφέρουμε για τα αυτοσχέδια κουτιά μεταφοράς που φτιάχνουμε πολλές φορές από μόνοι μας χωρίς να έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις θέτοντας σε κίνδυνο τα σκυλιά μας. Υπάρχουν επαγγελματίες που γνωρίζουν για αυτά που έχουν μελετήσει για τον καλύτερο δυνατό εξαερισμό. Μπορούμε βέβαια να κάνουμε και δική μας κατασκευή αν τα καταφέρνουμε αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί και  σχολαστικοί. 
Επίσης όταν θα έχουμε μαζί μας περισσότερα από ένα σκυλιά στο κουτί μεταφοράς ή στο τρέιλερ θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’όψιν μας την άνεση των σκύλων μας, δεν πρέπει να είναι περιορισμένα γιατί αυτό γίνεται ασφυκτικό και μπορεί να φέρει δυσάρεστα αποτελέσματα. Καθώς και όταν παίρνουμε το ένα σκυλί από το χώρο που σταθμεύσαμε το αυτοκίνητο για να το λύσουμε στο χωράφι και αφήνουμε το άλλο πίσω να περιμένει, θα πρέπει να ελέγξουμε να μην είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. 
Τα καταλληλότερα υλικά που είναι γνωστά για τις μονωτικές τους ιδιότητες είναι το κόντρα πλακέ θαλάσσης και το πάνελ πολυορεθάνης . Τα υλικά από λαμαρίνα κ.λπ. είναι ακατάλληλα για τέτοιες κατασκευές γιατί ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του χώρου στα ύψη και αντίστροφα το χειμώνα.
Ένα ακόμη σημαντικό εφόδιο αυτούς τους μήνες είναι το νερό. Είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας άφθονο νερό. Καλό θα ήταν πριν από κάθε λύσιμο του σκύλου στο χωράφι ή στο βουνό  να τον δροσίζουμε βρέχοντάς τον όχι στο πάνω μέρος του σώματός του αλλά από κάτω στο θώρακα, γιατί στο πάνω μέρος ο σκύλος θα επιβαρυνθεί, θα αρχίζει να σιγοβράζει πέφτοντας πάνω του ο ήλιος.
Να είμαστε λοιπόν πολύ προσεχτικοί και ευχόμαστε καλά εκπαιδευτικά σε όλους.  
 
Γιώργος και Δήμος Μπούνας