Archive for Μάρτιος, 2012

Klara…

Σάββατο, Μάρτιος 17, 2012@ 5:12 ΜΜ
posted by Bounas Progress

klara Epagneul Breton

Εικόνα 1 από 1

klara Epagneul Breton

Γεννήθηκες στις 23-04-2003 , ταξίδεψες σε ηλικία 2 χρονών από Σερβία για να έρθεις στα χέρια μας. Από την αρχή έδειξες τον καλό σου χαρακτήρα και τις κυνηγετικές σου ικανότητες. Μέχρι τότε όμως ήμασταν λίγο επιφυλακτικοί μαζί σου, λίγο…. όπως έδειξε η συνέχεια άδικοι.  Εσύ όμως είχες βάλει στόχο να μας κερδίσεις την εμπιστοσύνη και να μας κανείς να μιλάμε για σένα τα επόμενα χρόνια.

Τα μορφολογικά σου στάνταρ ήταν πολύ υψηλά. Ήσουν μια θηλυκιά στο πρότυπο του epagneul Breton. Από τις πρώτες σου συμμετοχές σε εκθέσεις μορφολογίας έδειχνες πως δεν είχες αντίπαλο. Πολλές πρωτιές, όπως και σε αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων. Στο κυνήγι ίσως να μην κατορθώσουμε ποτέ να περιγράψουμε με λόγια τις στιγμές που μας πρόσφερες. Έχουμε ταξιδέψει μαζί σου σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σε ορτυκοτόπια  , σε μπεκατσοτόπια, που εκεί έδειχνες πόσο μεγάλο πάθος και πόσο ταλέντο ήσουν, στο κυνήγι της μπεκάτσας.Όταν κυνηγούσαμε μπεκάτσα τα μάτια σου έβγαζαν φλόγες, παρόλο το σεμνό σου χαρακτήρα σαν σκυλί, γινόσουν αγρίμι, ανυπομονούσες να βρεθείς αντιμέτωπη με το αγαπημένο σου θήραμα. Η σιγουριά που νιώθαμε κυνηγώντας μαζί σου μπεκάτσα ήταν απερίγραπτη. Ξέραμε ότι κάθε φορά που θα αντιμετώπιζες και το πιο δύσκολο πουλί, ο νικητής θα ήταν ένας… η ΚΛΑΡΑ! Κατάφερνες πάντα να τις καθηλώνεις, να μην τους αφήνεις κανένα περιθώριο φυγής, να συνεργάζεσαι άψογα μαζί μας όπως και με τον συγκηνυγό σου τον  IBER .Ομολογούμε ότι κυνηγώντας μαζί σου μπεκάτσα είδαμε πράγματα πρωτόγνωρα για εμάς . Καταλάβαμε ποιο είναι το πραγματικό μπεκατσόσκυλο . Xαρακτηρισμοί  Fantezy, δασκάλα, Στρατηγός και πολλά άλλα θετικά σχόλια είχαν ακουστεί για σένα από φίλους, γνωστούς  και κριτές αγώνων που σε είχαν δει να κυνηγάς . Τα μυστικά σου βέβαια δεν τα μοιράστηκες μόνο μαζί μας , δίδαξες και τα υπόλοιπα σκυλιά μας, τον Iber, τη Lida και τα κουτάβια σου την Inca bounas Progress, την  Indya bounas progress… σου είμαστε όλοι ευγνώμων!!!

Δυστυχώς  όμως αρρώστησες, τα αποτελέσματα από τη διάγνωση της κτηνιάτρου ήταν αρνητική. Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας αλλά η κατάστασή σου δεν ήταν τόσο απλή. Είχες αρχίσει να χάνεις τη μάχη και πήραμε τη δύσκολη απόφαση  να σε κάνουμε να φύγεις από τη ζωή χωρίς να υποφέρεις άλλο. Δεν είχες να αντιμετωπίσεις πλέον τις μπεκάτσες που τόσο εύκολα κατέληγες νικήτρια, είχες να κάνεις με το θάνατο.

Στις 29-11-11 όταν ήρθε η κτηνίατρος σπίτι για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την περιπέτεια, νιώσαμε να χάνεται η Γή κάτω από τα πόδια μας. Τη στιγμή που σε τρύπησε η βελόνα  νομίζαμε ότι ο χρόνος έχει σταματήσει, ήταν αδιανόητο να πιστέψουμε ότι στα επόμενα δευτερόλεπτα δεν θα υπήρχες.

Η απώλειά σου πλέον μας θλίβει αφάνταστα, οι αναμνήσεις και οι εικόνες που θα μας έρχονται στο μυαλό από τα κυνηγοτόπια  που έχεις περάσει εσύ θα είναι πολλές και συγκινητικές.

Θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε για ότι μας δίδαξες, για τα όμορφα χρόνια που περάσαμε μαζί σου και ευχόμαστε ότι εκεί που βρίσκεσαι τώρα να μπορείς να κάνεις αυτό που τόσο πολύ αγαπούσες…. Να κυνηγάς!!!Εμείς θέλουμε να ξέρεις ότι θα σε θυμόμαστε για πάντα, θα σε θυμόμαστε στον κάθε κυνηγότοπο, στο κάθε άκουσμα του μπίπερ, στη κάθε συνάντηση με το θήραμα.   Αντίο…

 

 

Νέος νόμος για τα ζώα

Παρασκευή, Μάρτιος 2, 2012@ 2:28 ΜΜ
posted by Bounas Progress

klara Epagneul Breton

Εικόνα 1 από 1

klara Epagneul Breton

Ο νέος νόμος «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» ψηφίστηκε και είναι αυτός που θα ισχύει πλέον στη χώρα μας.

Οι σημαντικότερες αλλαγές που πέρασαν τελικά είναι:

-η Διατήρηση της βάσης δεδομένων των microchipsπερνά πλέον στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ενώ μέχρι σήμερα την ευθύνη είχε ο Πανελ. Κτηνιατρικός Σύλλογος).

-δημιουργείται διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση microchips ώστε να μπορούν οι κτηνίατροι να καταχωρούν απευθείας ή να αναζητούν στοιχεία ζώου.

-προβλέπεται προαιρετικά από κάθε Δήμο να επιβάλλει τέλος σήμανσης για τα ιδιόκτητα ζώαέως 3 ευρώ, με σκοπό τα έσοδα που θα συγκεντρώνει να χρησιμοποιούνται για πρόγραμμα/καταφύγιο αδέσποτων

– ο ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να δηλώνει μέσα σε 5 μέρες την απώλεια του ζώου, με τον αριθμό microchip (για να μην θεωρηθεί εγκατάλειψη αλλά και για να τον εντοπίσουν)

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ. (Μπαίνει έτσι ένα τέλος στους ακρωτηριασμούς αυτιών και ουρών).

-επιτρέπονται 2 ζώα ανά διαμέρισμα και ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν μπορεί να απαγορεύει ζώα – δεν υπάρχει περιορισμός στις μονοκατοικίες

– η ευθύνη διαχείρισης αδέσποτων δεν ανήκει πλέον μόνο στους Δήμους οι οποίοι οφείλουν να έχουν καταφύγια αλλά και στα φιλοζωϊκα σωματεία που μπορούν να συνεργάζονται με τους Δήμους

– η δωρεάν στείρωση αδέσποτων από αλλοδαπούς εθελοντές κτηνιάτρων επιτρέπεται, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία

-η μεταφορά ζώων επιτρέπεται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (και ταξί) και πλοία, τα οποία μάλιστα υποχρεούνται να διαθέτουν καθαρά κλουβιά

-απαγορεύονται ρητώς τα τσίρκο και κάθε είδους θεάματα με ζώα για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ακόμα και η παρουσία/διατήρηση ζώων σε πανηγύρια/συναυλίες κλπ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ καμία αλλαγή δεν προβλέπεται για ζωολογικούς κήπους, pet shops και εκτροφεία θηραμάτων, τα οποία μαζί με τα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων εξαιρούνται.

Ακόμα:

-προβλέπεται «παράδοση» ιδιόκτητου ζώου στο Δήμο αν κάποιος δεν επιθυμεί να κρατήσει το ζώο του, ώστε να μην το εγκαταλείψει. Αγνωστο βεβαίως τι θα γίνει με τους Δήμους που δεν έχουν εγκαταστάσεις και καταφύγια!

-απαγορεύονται πλέον αγγελίες υιοθεσίας ή πώλησης σε εφημερίδες/αφίσες/Διαδίκτυο αν δεν αναφέρεται ο αριθμός microchip του ζώου

-προβλέπεται άδεια εκτροφής αλλά και άδεια εκπαιδευτή σκύλων

-προβλέπεται υπογραφή δήλωσης αγοράς ζώου από νέο ιδιοκτήτη όταν πωλούνται ζώα (για να μπει ένα τέλος στις απρόσωπες αγοραπωλησίες που καταλήγουν σε εγκαταλείψεις ζώων)

Ο εισαγγελέας μπορεί να δώσει διαταγή για να κατασχέσει ζώα αλλά και να απαγορεύσει μελλοντική απόκτηση ζώου από άτομα που τα κακομεταχειρίζονται και να ελέγξει καταγγελίες για κυνοκομεία ή εκτροφεία.

ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ:

Η παράνομη εμπορία ζώων: φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος και πρόστιμο 5.000-15.000 ευρώ

Η κακοποίηση ζώων: φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος και 5.000 -15.000 ευρώ

Η κλοπή ζώου: φυλάκιση 6 μήνες και 3.000 ευρώ